Web Analytics Made Easy - Statcounter

"جوان آنتلم" نویسنده و متخصص علم تغذیه قرن 18 فرانسه در مکتوبات خود در خصوص "سرنوشت ملت‌ها" نوشت: ماهیت و سرنوشت ملت‌ها به این موضوع بستگی دارد که آنها چگونه خود را تغذیه می‌کنند. اما امروزه قدرت و قدمت کشورها در نحوه و میزان تغذیه دیگر نقاط جهان خلاصه می شود.

به گزارش عصر ایران به نقل از "اکونومیست"، ظهور دیپلماسی آشپزی را در نظر بگیرید.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در سال 2012، وزارت امور خارجه آمریکا "گروهی از سرآشپزان" برتر را برای معرفی، ارتقا و تبلیغ غذاهای آمریکایی به خارج از این کشور اعزام کرد.

دولت تایلند نیز در طرحی به نام "برنامه جهانی تایلند" گروهی از سرآشپزان خود را برای معرفی و آموزش پخت "ماسامان کاری" غذای معروف تایلند به خارج از این کشور فرستاد.

نمودار نامتعادل غذایی در جهان/ میزان خالص صادرات غذا/ سال 2017/ مقیاس میلیارد دلار

کره جنوبی نیز در طرحی مشابه "دیپلماسی کیمچی" را دنبال می‌کند. در این طرح آشپزان کره جنوبی با حمایت دولت نام "کیمچی" -مشهورترین غذای کره جنوبی- در جهان را گسترش داده و به محبوبیت آن کمک می‌کنند.

اما کدام سیستم تغذیه در صدر زنجیره غذای جهانی قرار دارد؟ آخرین مطالعات "جوئل والد فوگل" استاد دانشگاه "مینه‌سوتا" که پس از بررسی لیست رستوران‌های "تریپ ادوایزر"، وب سایت‌های بررسی سفر، آمار فروش "یورومانیتور" و شرکت‌های تحقیقاتی بازار صورت گرفته،  نتایج جالبی از "تجارت" زنجیره غذایی در 52 کشور جهان را نشان می‌دهد.

در حالیکه تجارت سنتی براساس میزان نقل و انتقال کالا و خدمات در مرزهای دو کشور برآورد می‌شود، نویسنده تبادل مواد غذایی را براساس میزان و محبوبیت ارزش غذایی در جداول رستورانی تخمین می‌زند.

اشتهای فوق‌العاده مردم جهان به پاستا و پیتزا ایتالیایی در همه جای جهان تائید شده است

در این تحلیل، مصرف داخلی غذاهای خارجی به عنوان "واردات" تلقی شده و مصرف خارجی سیستم غذایی  در مجموعه صادرات قرار می‌گیرد.

تعادل این دو بخش تعیین می‌کند کدام کشورها بیشترین تاثیر را در ذائقه جهانی دارند.

آمریکا بزرگترین وارد کننده سیستم و مواد غذایی در جهان محسوب می‌شود. مردم این کشور 55 میلیارد دلار بیشتر از مردم دیگر نقاط جهان غذای خارجی را قورت می‌دهند.

مردم آمریکا بیش از هر کشور دیگر رژیم و مواد غذایی دیگر کشورها را می‌خورند/ نمونه غذاهایی که مردم آمریکا می‌پسندند

چین با واردات سالانه حدود 52 میلیارد دلار واردات مواد مربوط به رژیم غذایی در جایگاه دوم قرار می گیرد و برزیل و بریتانیا نیز سالانه به ترتیب 34 و 30 میلیارد دلار مواد و محصولات غذایی را وارد کرده و در رتبه‌های سوم و چهارم قرار می‌گیرند.

در مقابل ایتالیا بزرگترین صادر کننده فرمول و مواد غذایی خوراکی در جهان است. اشتهای فوق‌العاده مردم جهان به پاستا و پیتزا و همچنین بی علاقگی مردم ایتالیا به دیگر غذاهای جهان، مازاد تراز تجاری 168 میلیارد دلاری را برای این کشور رقم می‌زند. ژاپن، ترکیه و مکزیک نیز  مازاد تجاری را از آن خود کرده‌اند.

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: فرهنگ غذا واردات صادرات آمریکا بزرگترین واردکننده ایتالیا صادرکننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۸۷۳۹۰۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

گام بلند پتروشیمی پردیس در تامین امنیت غذایی جهان و حفظ محیط زیست

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما مرکز بوشهر؛ محمد رضا میری لواسانی با حضور در استودیو ششمین نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران، ایران اکسپو اظهار داشت: بر اساس آمار رسمی گمرک که به تازگی منتشر شده است پردیس ارزآورترین پتروشیمی کشور در سال ۱۴۰۲ بوده و ۸۵۴ میلیون دلار ارزاوری داشته و همچنین دومین شرکت ارزآور کشور بعد از شرکت ملی گاز است.

میری لواسانی با اشاره به دستاورد جدید پردیس در تولید اوره جدید و سازگار با محیط زیست، گفت: براساس گزارش‌های IFDC نیتروژن به خوبی در خاک جذب نمی‌شود و ۳۳ درصد آن در لایه‌های مختلف خاک هدر می‌رود. برای جلوگیری از وقوع این اتفاقات غیرقابل پیش بینی، پردیس به دنبال معرفی محصول جدید اوره‌ای است.

وی ادامه داد: مشکل اصلی این است که نیتروژن به تدریج در خاک جذب نمی‌شود و به اکسید نیتروژن تبدیل می‌شود، محصول جدید پردیس به جذب تدریجی اوره در لایه‌های مختلف خاک کمک می‌کند. 

میری لواسانی افزود: اکسید نیتروژن یک آسیب برای محیط زیست است و بر تغییرات اقلیمی تأثیر می‌گذارد، به منظور جلوگیری از این موضوع اوره جدید با پوشش کافی تولید شده است که به تدریج در زمین جذب می‌شود.

مدیرعامل پتروشیمی پردیس در پاسخ به سوال مجری که آیا این اوره میتواند انقلابی در امنیت غذایی دنیا ایجاد کند، گفت: با توجه به تغییرات اقلیمی، دنیا برای تامین غذای خود در آینده به اوره بیشتری احتیاج دارد و با حل این مشکل، این نوع اوره آینده تامین غذایی دنیا را تضمین کند.

میری لواسانی از آمریکای جنوبی، آفریقا و شرق آسیا بعنوان مقاصد مهم اوره پردیس نام برد و گفت: یکی از مشکلات ما ناترازی گاز در زمستان و قطع خوراک پتروشیمی است که تلاش کردیم با تعمیرات و نگه‌داری و افزایش بهره‌وری ۱۷۰ هزار تن تولید بیشتری نسبت به سال قبل داشته باشیم.

وی با اشاره به ظرفیت خوبی که نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۴ در اختیار تولید کنندگان برای تعامل با بازار‌های جدید فراهم کرده است گفت: در نشستی که با وزیر کشاورزی سریلانکا داشتیم مقرر شد پتروشیمی پردیس ۳۰ درصد اوره مورد نیاز این کشور را تامین کند که میتواند مشتری خوبی برای پتروشیمی همت باشد که در ۲ الی۳ سال آینده به بهره‌برداری می‌رسد.

مدیرعامل پتروشیمی پردیس همچنین با رونمایی از برنامه جدید خود از تولید ماده‌ای خبر داد که در سال‌های آینده بیشتر از آن خواهیم شنید.

وی ادامه داد: در حال حاضر اوره بعنوان محصول نهایی ما برای کشاورزی استفاده می‌شود، اما تصمیم داریم با این برنامه بخشی از خام فروشی را به ادبلو تبدیل کنیم که سه برابر بیشتر ارزآوری برای کشور خواهد داشت.

دیگر خبرها

  • از دجله تا راین!/کدام کشور اروپایی رکورددار تجهیز صدام به تسلیحات شیمیایی بود؟
  • حیله غیراخلاقی تولیدکنندگان معروف تنقلات برای فروش بیشتر
  • گام بلند پتروشیمی پردیس در تامین امنیت غذایی جهان و حفظ محیط زیست
  • به این دلیل چیپس نخورید!
  • اینفوگرافیک/ کدام کشور‌های جهان کلاهک اتمی دارند؟
  • از چند ماهگی به نوزاد ماست بدهیم ؟
  • امنیت غذایی جهان تهدید می شود
  • کودکان از چه سنی می‌توانند ماست بخورند؟
  • اعتراض شماری از مسوولان فنی و کنترل کیفی کارخانه های مواد غذایی
  • هشدار ! این نشانه‌ها به شما می‌گوید کمبود پروتئین دارید